NE,znižanju financiranja plač zaposlenih v javnih glasbenih šolah
Stopite v stik z avtorjem peticije
Kot veste, načrtuje vlada RS kot enega izmed "varčevalnih" ukrepov
,
drastično zvišanje prispevka staršev za šolanje v javnih glasbenih šolah.
Financiranje države pa bi se v enakem odstotku znižalo.
To bi pomenilo katastrofo za naš edinstven sistem javnega glasbenega šolstva.
Številnim nadarjenim otrokom bodo vrata glasbene šole ostala zaprta, saj starši ne bodo zmogli plačevati visoke šolnine.
Vpis v javne glasbene šole se bo občutno znižal, zaradi česa bodo zaposlitev izgubili številni glasbeni pedagogi.
NIMAMA OTROK, KI BI OBISKOVALI GLASBENO ŠOLO, KER SO ŽE ODRASLI, A KLJUB TEMU SEM ZGROŽENA NAD TEM, DA SE SPLOH POMISLI NA KAJ TAKŠNEGA!
Nepotrebni javni birokrati pa se kar naprej množijo!!!
Npr.Nev York 8.200.000 prebivalcev je eden župan in 40 svetnikov.
Slovenija 2.000.000 prebivalcev 213 županov in 3.500 svetnikov!Halo, vam ta primerjava kaj pove????
Sram me je kje živim!
Bojo pa hodli res nadarjeni. Polovica jih itak samo hodi zaradi staršev. Učitelji pa si s tem delajo zaloge €. Če pa bi kakemu socialnemu problemu nudili, ki je nadarjen, brezplačne ure??
!!!!!!
Re:
Spoštovani!
Sem učitelj na glasbeni šoli....Nič kolikokrat sem tudi takim (ki hodijo "zaradi staršev", kot praviš - pa tudi ostalim - malo premožnejšim) že pomagal - brezplačno in kako drugače, poleg tega pa z ženo (ki dela v t.i. realnem sektorju za minimalca) skrbiva za punco (poleg najine hčere), ki je zaradi razmer v svoji družini zbežala od doma (evrov pa itak nimava kam shranjevati, ker jih zmanjka)....Koliko pa si ti "nadarjen", da kvasiš take neumnosti? Ukinemo lahko vse, kar je dobrega in slabega...Z vso kompetenco trdim, da imamo enega boljših sistemov glasbenega šolstva (dolgo sem živel v tujini in poznam njihove - marsikaterega). Težko je kaj dobrega zopet postavit na noge.... Sicer pa, ukinimo se, bo verjetno najbolje za Butale....(tu mislim tudi vse tiste, ki jim je država dobra samo takrat, ko kaj rabijo....ko je treba pa kaj dat so pa reveži!?! Kaj praviš, Spoštovani "talent"?!?)
Kaj pa vaši/naši ravnatelji?! Ne pozabite, veliko bo odvisno od njih. lp
Mitja Gobec, glasbenik in urednik
| This discussion has been closed. |