Zavzemimo se za NEvračljivost upravičeno prejete/ga DSP in VD

Zavzemimo se za NEvračljivost upravičeno prejete/ga DSP in VD / Obvestila / Zazeljena je pomoc prostovoljcev pri zavzemanju za nevracljivost upraviceno prejete/ga denarne socialne pomoci in varstvenega dodatka / Komentarji

Anonymous

2025-12-03 17:05

Sama sem mama samohranilka dvema otrokoma, med porodniško sem prejemala dsp, ker sem imela le 500€ porodniške. Plače imam sedaj cca 880€. Povejte mi prosim lepo, kako naj s tem sama preživim in še 2 otroka preživljam? Ne morem si privoščiti strehe nad glavo, pa bi si res želela. Ne upam več dati vloge za dsp, ker ne želim, da moja otroka za menoj vlagata. Drugi otrok ima redko prirojena srčno napako. Ne dobivam in ne želim več dsp ravno iz tega razloga. Čeprav bi mi pripadal. Na žalost. Dobila sem nekaj izredne. Izredna se ne vrača? Hvala bogu če ne.

Anonymous

2025-12-05 10:04

Gospa tezko je to. Kot mi je bilo predoceno se izredna DSP ne vraca. Ce nimate nic nepremicnin, katerih lastnica bi bila, potem otroka ne bosta nic vracala. Sicer pa prepisite nepremicnine na otroka, ce se da, ko bosta dovolj stara, npr. s pogodbo o preuzitku, vendar v tem primeru ne bi bila vec upravicena do DSP, VD in enkratne DSP vse do zneska vrednosti nepremicnin.

Plačilo oglaševanja

Peticija.online bo oglaševal to peticijo 3000 osebam.

Izvedite več ...