prepoved SAZAS -a pregon vpletenih, tudi pravnikov kateri delujejo na arhaičen način
Stopite v stik z avtorjem peticije
Avtorju te peticije pa vprašanje?!
To objavo je odstranil avtor te peticije (Show details)
2013-05-28 11:43
◦Date of removal: 2013-06-25
Res me zanimajo razlogi za odstranitev!?
ProtiSazasu
SAZAS je vsem nam kulturnikom trn v peti. Neracionalno poslovanje, slabo gospodarjenje s pridobljenimi sredstvi, predvsem pa nepravilni način pridobivanja le-teh nas že dolgo jezi, čeprav nihče navzven nima ravno posluha za nas. Težava je najbolj vidna v ljubiteljski kulturi, kjer je plačevanje zahtevanih prispevkov s strani SAZASa dejansko nemogoče, ker so zneski oderuški in nerazumni, društva sama pa razpolagajo z minimalnimi finančnimi sredstvi, namenjenimi delovanju.
Zavedamo se, da mora obstajati pravno telo za zaščito avtorskih pravic, bilo pa bi primerno, da je to telo pošteno in legitimno, ter omogoča enake pogoje vsem svojim varovancem. Absurdno je, da samo peščica avtorjev uživa izplačila avtorskih honorarjev iz vsega prigrabljenega denarja s strani vseh nas, ki se dejansko produktivno ukvarjamo s kulturo tako ali drugače!
Ker se zavedamo težave, v kateri smo sme znašli vsi kulturni delavci, bi bilo dobro, da strnemo svoje vrste še močneje. Ker bomo pri tem potrebovali pomoč društev in vsakega posameznika Vas pozivamo;
da nam napišete elektronsko pismo na [email protected] v katerem obrazložite svojo težavo:
- prevelik račun s strani SAZASa
- neutemeljen račun s strani SAZASa
- ovadba za dobrodelni koncert
- druge morebitne banalnosti
Naprošamo vas za kakršnekoli kopije (skenirane dokumente) računov, dopisov, tožb in pritožb, ki so Vam jih poslali z Združenja SAZAS, ker moramo svoje nezadovoljetvo podpreti s konkretnimi dokazi.
V kratkem bomo naše nezadovoljstvo predstavili tudi na televiziji, do takrat pa moramo zbrati čimveč odzivov nazadovoljnih uporabnikov storitev SAZAS.
Morda bomo na način obveščanja širše javnosti preko medijev prišli do tako željenih premikov v pozitivno smer. Seveda pa bomo svoje trditve argumentirali s trdnimi dokazi in celimi imeni in priimki.
Potrebujemo Vašo pomoč!
Re: Avtorju te peticije pa vprašanje?!
#206: Joe Blue - Avtorju te peticije pa vprašanje?!
Odstranil sem vse objave katere niso v našem interesu, in vse objave katere pljuvajo tako po meni kakor tudi po peticiji.Sem pa ID-je shranil tako da se ve od kod in od koga, za nadaljnje sodne postopke kateri so se pričeli in seveda kot dokazni material.
Tudi v bodoče, bom ukrepal tako !
Re: ProtiSazasu
Manjši bandi in izvajalci dobivajo za svoje pravice nekaj deset evrov letno.
Kje so sredstva?
Zakaj je vse več lokalov, trgovin, prireditev brez glasbe- v tišini.
Predvajanje glasbe na javnih prostorih postaja luksuz
madtem ko večina glasbenikov (razen izbranih izjem) berači.....
SazaS
FUJ Banda.
Re:
Ja misliš na razne matrice in vrtenje MIDI datotek. Ja res je datoteke lahko vsak vrti, kvalitetno pa ravno ne zna vsak zaigrati pa če ravno z klaviaturo Aranžerjem. Se strinjam, tudi tukaj mora biti nekako urejeno. Prvo je potrebno sprostiti tale zamašek imenovan SAZAS.
Re: SAZAS
Ha, ja avtorji imamo veliko od vas. Veste česa? Sranja.
Namesto da dobimo ves denar od koncerta mi, dobite delež vi, da lahko sedite na vaših ritkah v pisarni med tem ko mi igramo. Če posnamem komad ga moram avtorsko prijavit vam. Torej morem vam plačat da lahko imam komad.
Komu delate dobro? Samo sebi in svoji denarnici, cut the crap..
Ne samo SAZAS
Sicer pa... vsi vemo kaj se govori... V italiji vodi vlado mafija, v sloveniji pa vodi mafijo vlada! Mislim da je kar nekaj resnice v tem!
| This discussion has been closed. |
Re: SAZAS
#200: SAZAS VSTRAN Z NJIM - SAZAS
evol nas smo se že ! naj se nas samo pazijo !