Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek
Stopite v stik z avtorjem peticije
Razocarana sem, da pozabljamo, da moramo otroke zascititi in v prvi vrsti poskrbeti za njihovo dobro, to je nasa dolznost in odgovornost. Ne sme nam toga birokracija unicevati druzbe.
Tudi jaz sem bila v reji pri starih starših in hvaležna sem, da so se tako odločili. Če bi se meni in možu kaj zgodilo bi tudi bila vesela,da otroci ostanejo pri starih starših ali bližnjih sorodnikih, ne pa pri tujcih. Podpisala sem,ker lahko sem jutri tudi sama na takem položaju.... In za vse otroke, da se spremeni zakon in, da ne doživljajo tega pekla kot sta ga ta dva :-(
SRAMOTA CSD VELENJE
Tam ko bi pa blo potrebno pa ne ukrepajo, se pa bojijo.
Re:
Ja, seveda, se strinjam. Pa to zdaj niti ni pomembno kaj bi naj pisalo na papirju! Starš, skrbnit ali karkoli tretjega! Gre se za to, da CSD ne more otroka na lepem ko se njim dvigne k... odpeljati iz vrtca/šole brez vednosti trenutnih začasnih skrbnikov in to zaradi tega, ker sta stara starša prestara in imata premajhno stanovanje, da bi lahko bila skrbnika svojima vnukoma! Koliko je staršev, ki svojega prvega ali pa 7 otroka dobi pri 40+ letih in živijo v 2 sobnem stanovanju?! Torej bi mogli tudi tem odpeljat otroke brez vednosti?
Poznam en primer k je partner nasiln do svoje partnerke, večkrat tudi posredovala policija in do otroka ki ga ima partnerka s prejšne veze, mata pa tudi svojega otroka ki živi med pajki, kačami pa nič ne ukrenejo. Ko bo pa prepozn se bodo pa oglasili. Se gre pa za CSD Velenje.
Re:
a imate otroke? Če bi se vam kaj zgodilo bi raje videli, da jih vzamejo tujci, kot nekdo, ki jih pozna od rojstva???? Ni važno kaj piše na papirju, otroka bi itak vedela kdo so njuni starši, važna je ljubezen in življenje z njima poznanima osebama
Re:
podpišem to izjavo točno to se dogaja,,Gredo preko Slovenskih trupel...
Kdo so ti ljudje, ki se igrajo z našimi usodami?...Kvazi strokovnjaki z kupljenimi diplomami ali smrklje, ki v življenju še nič niso dale skozi.....Predvsem pa ljudje brez srca in duš.....To kar se v naši državi dogaja je s tem preseglo vse meje.....Želim, upam, in molim, da e fantka vrneta k štrarim straršem!!! To bi si želela tudi za lastne sinove!
Nasilni odvzem otrok , brezčutnost do čustvenega doživljanja in odzivanja otrok, ogrožanje duševne stabilnosti otrok in to s strani državnega organa brez pravne podlage,- čisti genocid nad otrokoma
Ker sem babica in se mi bi mi utrgalo, če bi moji vnučki morali iz domačega okolja k tujim ljudem, jaz, kot babi, pa jih ne bi mogla objeti in varovati. Zakoni ne morejo biti pisani za pisalno mizo. Zakone je treba pisati z izrednim posluhom do otrok in ogromno mero etike in morale.
| This discussion has been closed. |