Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek
Stopite v stik z avtorjem peticije
Re: Re: Re:
Očitno ne poznaš primera in kljub temu, da je naslov peticije napačen gre za SKRBNIŠTVO starih staršev. Dva vnuka so jima odpeljali čez noč, ker naj bi bila prestara da skrbita zanju. (Oba sta mlajša kot so leta upokojitve). Prosim, da kljub nestrinjanju ohraniš nivo komunikacije, ker nismo v gostilni in se o tem točno določenem primeru za katerega je spisana peticija vsaj malo pozanimaš, saj gre za odtujitev otrok, ki so že tako ostali brez staršev(oče, v zaporu je mamo ubil). Kar pomeni, da se izražaš o zelo resni situaciji, ne o nekih teoretičnih primerih.
V kolikor pa to niso sposobni (ugotavlja ustrezna služba v sodelovanju s starimi starši), morajo biti tudi seznanjeni, kje se njihovi vnuki nahajajo (pri katerih skrbnikih oz. zavodu).
NIKAKOR PA NI DOPUSTNO, DA NE BI BILI SEZNANJENI, KAJ SE Z VNUKI DOGAJA!
Re:
če imaš kakšen dokaz jih takoj kazensko ovadi ! jaz vem samo to kar sem slišal v zadnjih dneh iz medijev , če pša je samo pol res ( verjamem , da žal je ) potem je to hud kriminal ! Takšne socialne delavke spadajo za zapahe , še bolj pošteno bi pa bilo za kako leto v kak sibirski gulak
To je dokaz, da direktorica centra za socialno delo Velenje ni mama. lahko da ima otroke ampak ni mama, žal. kajti, če bi bila tako se nikoli ne bi odločila. Sramota za celo Slovenijo, to kar nam delajo birokrati, ki vidijo samo črko na papiru.
Ministrica na televiziji pove, da se dela kar je najbolj za otroke, ni znala pojasniti niti z eno besedico g. Slaku, kdo je vprašal otroke ali hočejo živeti pri babici in dedku ali bi raje živeli pri ljudjeh ki jih ne poznajo. Sramota. take ministrice ne rabimo. dol z oblasti.Direktorico centra za socialno delo pa pošljite delat na gradbišče - kopat kanale, mogoče bi bila tam kaj uporabna. Na centru za socialno delo nima kaj iskat.
V konkretnem primeru je način odtujitve otrok katastrofalen in skrajno ponižujoč. Ne vem, ali ta kvazi strokovni kader res nima nič soli v glavi. SMO LJUDJE, ŽIVA BITJA IN NE ŠTEVILKE!!!!
Kar je naredila ta gospa z tema dvema otrokoma , je katastrofa. Takoj bi ji morali prekinit delavno razmerje . Za to gospo je delo v premogovniku ( NE PA Z OTROKI!!)
To pesticijo sem podpisala zaradi tega, ker se mi zdi zelo grdo kaj so storili starim staršim. Jaz osebno mislim da stari starši lahko skrbijo za ta dva otroka in ne vidim tukaj nič slabega sploh pa ne da sta prestara zato, to je samo bedn izgovor, da so lahko to storili. Jaz srčno upam da bomo zbrali dovolj podpisol in da bodo vrnili jima otroka.
| This discussion has been closed. |
Tam kje bi pa moralo pomagat sociala, tam kjer otroci resno trpijo v pijanščini, pretepanju v neizmernih pogojih prebivanja pa jih ni ničesar ne ukrepajo. Ko pa otrok dobi topel dom pri svoji babici in dedku pa jih vzamejo. Ljubezen toplina to je važno ne pa kako je veliko stanovanje. Lahko je razkošje pa trplenje. Ta ni sposobna delat na sociali in niti naši politiki ne da se zakoni poigravajo s trpečimi ljidmi. Zakone je treba spremenit in bo tudi to urejeno.