Dodelitev skrbništva starim staršem v primeru Škratek
Stopite v stik z avtorjem peticije
DEJTE UZET OTROKE KO SO ZRTVE NASILJA,PJANOSTI,ZAVRACANJA, NE PA TISTE KO JIM NC NE FALI!!!!
Otroci sodijo najprej k sorodnikom, šele potem se išče primerne skrbnike med ostalimi. Pred približno dvemi meseci sem bila tudi sama na CSD, na oddelku za posvojitve, da bi povprašala, kaj se lahko z mojimi otroki zgodi v pirmeru moje in partnerjeve smrti. Socialna delavka mi je prijazno odgovorila, da skrbnike - posvojitelje najprej poiščejo med sorodniki (starimi starši, tetami, strici) in da naj bi imeli ti prednost pred ostalimi. Lahko pa vsi starši stopijo k notarju in uradno zapišejo, kdo želijo da bi skrbel za otroke v primeru nesreče, smrti in te želje mora CSD upoštevati. Svoje otroke bi definitivno najprej dala starim staršem ali pa bratu, sestri, če le ne bi imeli hujših težav z zdravjem. Že to, kako se stara starša borita za svoja dva vnučka, je dovoljšen dokaz in razlog, zakaj sodita k njima. Za njiju bi naredila prav vse, rada ju imata in to je najbolj pomembno. Če je stanovanje res premajhno in če nimata dovolj prihodkov, je tu država, da pomaga. Ni mi jasno zakaj potem na CSD tudi vsem ciganom na silo ne poberejo otrok in jih dajo nekam v rejo, ki jih imajo po 10 in živijo v slabših pogojih kot tile.
Ker CSD ne sme imeti pravice kupčkanja z otroci. In, ker bodo jutri izrojenci zaposleni na državnih jaslih v podobnih primerih otroke ponujali na borzi najboljšemu $$$ ponudniku! ZA OTROKE GRE!!!!!
TV Slovenija je v Dnevniku poročala o dokumentu, v katerem so ocenili primernost babice dečkov in njene družine za rejniške dejavnosti, prav tako o postopkovnih napakah.Ocena in napake v celotnem postopku so razlog, da bi otroka morala biti nemudoma vrnjena v njuno primarno družino! Inšpekcije, ministrstvo, varuhinja...., pa naj potem ugotavljajo, raziskujejo, se otepajo krivde, prelagajo odgovornost,....! Sprašujem se, zakaj nihče od novinarjev ne vpraša odgovorne , zakaj se otroka do zaključka postopkov ne vrneta babici in dedku!
Zato je nujno potrebno v tej smeri prilagoditi tudi te kriterije in pustit otroke pri ljudeh, ki so jih navajeni, jih imajo radi in bodo najbolj primerno nadomestili izgubo staršev. Vsako rejništvo je slabša različica.
NE MOREM VERJET,KAKŠNJO MOČ IMAJO NEKATERI KI JIM NI MAR ZA NEDOLŽNE,,ŠBA BO PELA,,
je to socialna strokovna pomoč?
Kaj pa resnična dobrobit otroka? Njune globoke rane. Dvakrat izgubiti vse svoje najdražje. Noro!
Osebe v CSD sprašujem kdaj bodo oni na papirju imeli 56 in 60 let?
Kako se bodo počutili, ko jih bodo označili za stare? Morda bodo celo imeli srečo in imeli takrat vnuke.
Pri teh letih se šele dobro lahko začne živeti, če je že potrebno o tem sploh govoriti,
poznam veliko primerov ,ko so prostaške ločenke obravnavale primere s starši in moškimi .
sranje
| This discussion has been closed. |