Za sprejetje zakona ki bi dovolil evtanazijo.
Stopite v stik z avtorjem peticije
Tisti, ki mislijo, da nimamo pravice do odvzemanja življenja, naj še razmišljajo o pravici, da ga podaljšujemo. Naj zaradi bolečin ne hodijo k zdravniku, ampak jih mirno prenašajo in se iz tega kaj naučijo. Lahko je biti pameten, dokler ne živiš z zelo hudimi bolečinami iz dneva v dan.
Irena
elim tako trpeti!
Re: življenje
Kdo pa ima pravico nam jemati življenje če ne mi sami? tisti nekdo tam zgoraj ki naj bi nam kao podaril življenje? če je tako dober kot ga vsi zagovarjate potem pa naj vas še reši vseh muk in trpljenja. In zakaj vedno umirajo nedolžni? čudna so pota gospodova bo verjetno vaš odgovor, pa da ni samo izgovor s katerim se tolažite.
Človek mora umreti dostojanstveno
Evtanazija in evgenika postaneta v rokah države lahko tudi dvojčici
Ali res zaupate državnemu aparatu, bodočim vladam in vsem zdravnikom, da ne bodo šli po poti Nizozemske in našim sodržavljanom, da jih ne bo zamikala evgenika?
Članek
Thousands in Netherlands Die Without Consent Since Euthanasia
https://www.youtube.com/watch?v=t4BEY1lZDyg
Pozdravljeni.
Naj spomnim, da je v SLO trenutno v obtoku še ena peticija - z enako pobudo, torej ZA dostojanstveno življenje in smrt.
Osebno sem podpisala obe; eno pobudo prejšnji teden, to pa ravnokar. Vendar, kot omenja komentator Evgen, imam tudi sama pomisleke glede možnih (pa tudi nepredvidljivih) zlorab, zato bi rada še pod to peticijo dodala svoj pogled na to zakaj evtanazija NE, in zakaj menim, da bi avtoevtanazija bila primernejša rešitev.
Moje mnenje na priloženem linku je opremljeno tudi z dokumentiranim videoposnetkom strokovne asistence pri humanih samomorih v Švici. Vpleteni vse lepo obrazložijo, pojasnjeno je vse, kar je o tem potrebno vedeti. http://justpaste.it/iw1m
Lp
Re: Re: življenje
PROTI
Evtanazijo so izvajali nacisti, sedaj pa jo hocejo se komunisti. Gliha vkup striha. Malo se zamislite levicarji, kaksne sorodne ideje imate. Uzakonjena evtanazija je prvi korak k distopicni diktaturi drzave nad posameznikom in popolni oblasti nad njegovim zivljenjem. Za to kar so nacisti morali ljudi posiljati v plinske celice, boste novodobni levicarji uvedli legalno skrajsanje zivljenja "po lepi poti", da se ne bo nobeden za to pocutil kriv in boste lahko mirno spali s cisto vestjo.
Premislite malo debili, kaksne vzvode oblasti uzakonjate.
PROTI
Pa se to: kdor hoce koncati svoje zivljenje, lahko to stori ze sedaj, ce ima jajca ... je veliko mostov, rek, zeleznic, v Sloveniji ... tudi pistolo lahko kupis legalno z malo znanja, seveda to pride malo drazje kot pa recimo zelezniski tiri.
Butlni
Dostojna smrt !
Pes je moj prijatelj! Ko trpi mi je hudo! Ko je star in na smrt bolan in vidno trpi ga peljem dostojno in brez trpljenja umret!
Kaj si ljudje tega ne zaslužimo?
Re:
Se strinjam. Zato sem pisal sodniku, državni tožilki, na RTV in Primorske novice, naj temu zdravniku daj državno priznanje. Saj je v bistvu odmaknil ogromen kamen, ki je blokiral kolo, ki se je pri nas končno začelo vrteti...
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |
!!absolutno jo podpiram..ze zaradi humanostii