Peticija za legalizacijo marihuane v Sloveniji
Stopite v stik z avtorjem peticije
This comment has been removed by the person who wrote it.
http://sksk.si/article.php/Predlog_zakona_o_konoplji
po oddanih 5000 podpisih gre predlog v obravnavo v državni zbor. Žal samo spletna peticija ne šteje
Legalizirati vse!
Kdo in kakšno korist ima od ilegalne droge?!
Pozitivni učinki legalizacije:
- uživanje (zlasti med mladimi) izgubi privlačnost, ker droga ni več "prepovedan sad"
- država pobira davke
- država (davkoplačevalci) ne troši denarja s preganjanjem dilerjev in zapori (vsak zaprti državo stane ~100€/dan= 3.000€ na mesec! --Itak pa vsakega zaprtega v naslednjem trenutku nadomesti novi).
- uživanje drog (za tiste, ki se tako odločijo) bo bolj varno - kontrola kvalitete in obvezna opozorila o "stranskih učinkih" za vsako vrsto drog.
- nižja cena drog -> znižanje kriminalitete med zasvojenci, ki morajo zaslužiti za svoj dnevni fiks.
Negativni učinki legalizacije: / (jih ni!)
Pobrane davke in zmanjšane stroške država lahko preusmeri v izobraževanje o učinku drog.
Končni efekt bo nižje in varnejše uživanje, manj "kriminala" in nižji stroški za davkoplačevalce.
Re: Re: 205
S to objavo sem računal na tudi na vašo pomoč. Jaz sem informacijo o aktualni peticij na upravnih enotah svojemu krogu ljudi že posredoval.
Milena
ma valda se more legalizirati in bo od tega mela tudi država nekaj lahko bo pobirala davke na to
vpletena farmacevtska idustrija. Kontrolo pridelave in uporabe lahko država uvede z ustreznimi predpisi in organi nadzora brez večjih novih stroškov - le hoteti je potrebno!
samo moje mnenje, kar se pa tiče Slovenije je pa glede naših zakonou razvita tko kokr albanska industrija.
ne da kadim travo al pa da kajenje podperam, sam legalizirejte jo, pa boste s tem reševali življenja tako mlajšim kot tudi starejšim pa še tiste pobe k ste pometali v zavod za mladoletne, ker kadijo travo, jih lahko vn spustite da preživijo s svojimi najbližnjimi najlepša leta:)
| This discussion has been closed. |