Žica ob Kolpi-MI SMO PROTI
Stopite v stik z avtorjem peticije
Žico bomo pobrali in obdali z njo tiste v Ljubljani, ki jih je strah! SMC- Sramota Mira Cerarja!
Re:
žica je res problematična tako za ljudi in živali toda naj mi kdo pove rešitev ker teh nehvaležnih agresivnih ljudi ki hočejo uvelavljati svoje interese mi pa ni za gledat niti da prečkajo slovenijo kaj šele da ostanejo,čakam predlog
Re:
slovenija je lepa ni pa najlepša mal pejt okrog recimo bosna črna gora
Poteza ljudi v poljanski dolini ob Kolpi, da bodo poleg "žiletk" na ograji dodali še božične okraske je dobra poteza protesta, odmevna in civilizacijska.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re: Re:
Kateri agresivni zlobni ljudje? Kolpe še noben ni prečkal.... pa jih je šlo čez Slovenijo že 200.000. Torej se na to žico lahko obesi kvečjemu kakšna košuta. Ljudi ne bo ustavila.
Re: jaz pa ne med muslimaniRe:
#190: - jaz pa ne med muslimaniRe:
Ki kar derejo čez Kolpo a ne???? Še eden ni šel tu čez! Dajte si dopovedat, da žica ni tu zaradi beguncev. Ampak zato, ker so naši politiki prodali riti evropi!!! Begunci SO IZGOVOR.
Načrtovana bodeča žica v dolini, ki je bila za domačine, kljub občasnim sporom oblasti, stoletja in več prosto prehodna, je za sedaj tisto najslabše sporočilo, ki nas je doletelo po tragediji druge svetovne vojne, ko so Italijanski fašisti požgali naselja na obeh straneh sedanje meje in postavili bodečo žico okoli Plešc in Osilnice.
Žal pa je bila predhodnica tega sporočila o nesodelovanju novih državnih oblasti tudi že gradnja vzporednih cest po dolini, ki pod krinko reševanja dostopov uničujejo njene naravne potenciale in služijo jasnemu razmejevanju do pred kratkim trdovratno povezanega čezmejnega kulturnega otoka z "nejasno etnično mejo", kot so ugotavljali strokovnjaki pred desetletji. Žalostno je, da žica prihaja po sprejetju Hrvaške v EU in s tem zrnu upanja, da se meja v glavah, kljub začasnemu Schengenskemu režimu, vseeno sčasoma odmika...
Želimo torej, da bo Kolpa in Čabranka spet enkrat prosto prehodna, kot je bila za mojo generacijo do pred dvajsetimi leti. Da bodo tudi naši otroci razumeli, da je reka, ki jo lahko prebrodiš, pri nas pomenila in pomeni sodelovanje, nujno potrebno za preživetje teh vsako leto bolj izpraznjenih krajev, in ne novodobno razmejevanje za vsako ceno.
| This discussion has been closed. |