Žica ob Kolpi-MI SMO PROTI
Stopite v stik z avtorjem peticije
Od oblastnikov pozabljeni prelepi košček domovine.
Kolpska dolina, bo te dni najverjetneje obdana še z bodečo žico. Turizem, ki se je začel v manjhnih korakih razvijati in nuditi en košček kruha maloštevilnim prebivalcem kraja bo na ta način odtrgan od ust. Država bi morala poskrbeti, da bi odpirali nova delavna mesta in pritegnila s tem čimveč mladih družin, da se vrneji domov na podeželje, ne pa da nam odvzemajo osnovne življenske pogoje. Z žico ne bo nihče nič pridobil, vsi bomo pa izgubili. Tako prebivalci Kostela, kot številni obiskovalci, ki ste hodili uživat neokrnjeno naravo.
v času največje migracijske krize ni bilo ilegalnih prehodov preko Kolpe temveč le na organiziranih vstopnih točkah
država nam je vzela trgovino,banko,premaknila pošto na petrol,brez avtomobila si popolnoma odrezan od sveta
na obeh straneh so strma in težko prehodna pobočja
upam si trditi, da tu nima nihče prehodnih apetitov
dolina bogu za hrbtom bo umrla
Z vsem srcem podpiram boj za življenje v miru, v prelepi, neokrnjeni naravi. <3
Kot prebivalka občine Kostel, sem izredno proti žici. Bilo je že omenjeno, da se na našem področju pase ogromno živali in to bi jim zelo otežilo življenje, kot tudi prebivalcem. Naše gibanje bi bilo omejeno in to je popolnoma nepotrebna poteza.
Ker ograja samo še bolj frustrira in posledično povzroča jezo! Ljudi je treba pocartat, nam omogočit pogoje za prijazno in izpolnjujoče življenje, ljudi tu in tam, v tem smo si enaki. In zato, ker je na Kolpi tako lepo in bi mi bilo grozno gledat žico, ki bi moje misli usmerila v hude čase, hudo trpljenje ... In nočem, da živali v mukah umrejo nabodene in porezane!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Planke v naših glavah nas delajo butalce....živali pa invalide, oz žrtve ....da ne omenim otrok, ki se tam igrajo !! Dušan Trušnovec
Ja, pa tudi turizem ter športne prireditve na reki kolpi, ki jih ni malo.... bo utrpel veliko škodo, saj nekaterim posameznikom in skupinam predstavlja rekreacijo, zabavo in zaslužek. Nihče si ne želi živeti v ograji.
Mene moti predvsem to, da v imenu državne tajnosti nihče ne ve, po kakšnih kriterijih (razen števila dosedanjih beguncev) se sploh odločajo, kam dati ograjo in kam ne na 600 km meje..... ker po tem kriteriju seveda odpademo...prav tako po kriteriju lahke dostopnosti (Gorski Kotar ni ravno idealen teren...)
žal se bojim, da je kriterij čimmanj ljudi, ki bi nasprotovali....torej po logiki - dajmo ograjo tja, kjer je najmanj ljudi....
| This discussion has been closed. |