PETICIJA PROTI POSTAVITVI SPOMINSKEGA OBELEŽJA DOMOBRANCEM V GRAH
Stopite v stik z avtorjem peticije
Re:
Komunisti, vrnite nam 50.000 Slovencev, ki ste jih pobili in 100.000 Slovencev,ki so si ršili življenje z begom.
Komunisti, vrnite nam tudi pol molijona ekonomskih emigrantov, ki so iz komunističenega raja odšli s trebuhom za kruhom.
Smrt komunizmu, svobodo nrodu!
Re:
Kdo pa je zagovornikom enoumja dal mandat, da le oni lahko sodijo zgodovino in družbo?
dr. Zwitter tudi pravi: "Je bil moj oče zločinec, ker se je po kapitulaciji fašistične Italije iz koncentracijskega taborišča v Aprici prebil do osvobojenega ozemlja in bil tu direktor partizanskega Znanstvenega inštituta? Je bil zločinec moj stric dr. Marjan Žilič, ki je pri 25 letih kot partizanski zdravnik reševal ranjence v Brkinih?"
Re: Re:
Komunisti, vrnite nam pred 73 leti nasilno odvzeto prihodnost!
In brez sprenevedanja, prosim!
Le zakaj so vrli zvesti Slovenci , ki so se borili za pravično stvar izdali fašistom mojega očeta Jošt Martina, ki je pred SS ovci pobegnil s savinjske doline svojemu bratrancu v Ribnico, da je bil odpeljan na letovanje na Rab, kjer je bil vključen v osvobodilno gibanje taborišnikov...res zavedni belogardisti podložniki okupatorja, klerikalni zapeljevalci....bili za pravičen spomenik izdajalcem...le zakaj....naj ga imajo, tako je vsaj zapisano, kdo je bil za koga...
Kdor se iz nje ni nič naučil ta nima prihodnosti.
Renato
#427: Izberi vzdevekKrucefiks - Re:
Ne laži. PO INZju je številka sledeča... med vojno je umrlo: 36 000 partizanov, 33 000 civilov (večina kot talci in v taborišču), 2000 domobrancev, po vojni pa še 14 000, večina domobrancev. Od kje ti 50 000, bi znal pojasniti? Si to prištel še vse tiste, ki so jih domobranci, ki niso hoteli odložiti orožja (po mednarodni mirovni pogodbi bi ga morali in se predati), pobili po zaključju vojne?
Brez udeležencev iz tistega časa in brez dovolj objektivnega zgodovinskega vedenja samo poglabljamo prepad, ki bi ga že zdavnaj morali spremeniti v most sodelovanja ne glede na "obarvanost" in gledati in delati za danes in jutri.
ljuba naša domovina, ki ti je uspelo umiranje na obroke
#427: Izberi vzdevekKrucefiks - Re:
TI SI NAGRAVŽNI POTOMEC IZDAJALCEV SLOVENSKEGA NARODA, SMRDIŠ, SMRAD SI, FUJ, FEJ.
| This discussion has been closed. |