Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim
Stopite v stik z avtorjem peticije
Človek, ki ne zna pojasniti, od kod mu denar, človek, ki zmerja drugače misleče z zombiji, trenirkarji, komunisti, ne more odločati v mojem imenu.
Prav bi bilo, da mu ljudstvo odvzame mandat, ne sodišče ali poslanci.
Samo, da se ne bo kdo spomnil, da pa je tak referendum neustaven.
Re:
Sem SLOVENKA. Hočem živeti v Sloveniji, ne v JanševENIJI!!! Romanda Jelica BiZAJ
Poslanci v državnem zboru so POSLANCI in ne delegati! Zato MORAJO poslanci delati moralno neoporečno in POŠTENO in MORAJO zastopati VSE državljane ne glede na to koliko glasov so dobili! Pravnomočno obsojeni pa ne sme in ne MORE zastopati vseh državljanov, zato je delo takšnega DZ kjer sedijo obsojenci nelegitimno in neveljavno!
sam rabmo zagotovilo, da bo ta peticija dobila smislel v DZ
Re:
E vidiš, da bi dobili takšno zagotovilo, moramo najprej iz DZ napodit vse kriminalce. Tako ali drugače.
Uvesti bi bilo potrebno tudi zakon, po katerem bi vsi, ki ne izpolnijo predvolilnih obljub kazensko odgovarjali, najmanjša kazen za tako dejanje pa bi morala biti vsaj 20 let zapora...
Prav tako bi se moral sprejeti zakon, v katerem bi bilo določeno, da vsi izvoljeni po volji ljudstva prejmejo plačo v višini povprečne slovenske plače, vsi pa bi morali biti plačani po uspehu - vsak na svojem področju, funkciji, ki jo izvoljeni opravlja, itd., za večjo uspešnost bi seveda sledila nagrada...
E, šupki, pa da vas vidim, koliko bi vas bilo pripravljenih kandidirat za bilo kateri položaj v imenu ljudstva...
A niso Islandci to naredil? POČISTILI! Pa imajo mir in blaginja se spet vraca :-)
Sram me je, da živim v državi, kjer ustava omogoča, da nam kriminalci v DZ diktirajo demokratična načela. FUJ!
Spremeniti - dopolniti je treba ustavo in zakone, da NIHČE, ki je bil ali pa je v kakršnem koli postopku NE MORE kandidirati za javne funkcije.
Treba je tudi sprejeti in doipolniti zakone, da bodo javni delavci (ministri, predsedniki, managerji, direktorji, sekretarji in ostali) ODGOVARJALI za svoja dejanja.
A mogoče kdo ve, kdaj je nazadnje kakšen javni delavec odgovarjal za svoja dejanja (npr. odobritev kredita, ki ni plačan, ali pa podpis pogodne...)? Pri nas, še nihče - nikoli!
| This discussion has been closed. |