Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim
Pobuda ali peticija?
Re:
Skrajni čas je že bil da je prišlo do pobude. Primer, ki je ta trenutek aktueln, nam vsem skupaj daje misliti, da je do pravne praznine prišlo namenoma iz vrst politikov in pravnikov bolje rečeno odvetnikov. Eklakanten primer Patria ko kaznjenec ni dobil kazni prepovedi političnega udejstvovanja, kljub temu da je dejanje storil v času političnega delovanja kot predsednik vlade. Sodišče tega dela sodbe enostavno spregledalo, tega pa ni spregledalo sodišče v Italiji in na Hrvaškem, ki jim je onemogočilo politično delovanje za določen čas. Mi afne guncamo kot prav prof. Bučar
hvaležen sem vam za angažiranje pri taki stvari, pa naj bo peticija ali pobuda. Vedno je treba računati na uspeh in premagovati trenutne neuspehe, če se slučajno pojavijo. Za tole peticijo jaz osebno še naprej delim povezavo ne vse mogoče načine in spodbujam k podpisom.
Lep pozdrav
Predlagam dopolnitev pobude z še enim členom, da se pravo-močno obsojenim v polnem času obsojenosti (v primeru, da je predčasno izpuščen - odvzem pravice je še v veljavi za celotni čas na katerega je bil obsojen) odvzame glasovalna pravica.
Slaven Pandol iz Velenja
lp
Re:
Jasno, da ne!!! Saj se tega nismo lotili, da bi se predali, marveč, da bomoo zmagali! Lp
This comment has been removed by the person who wrote it.
Ne klonite,temveč vztrajajte do kraja.Ker pa vem da imate dovolj dela,morda niste imeli čas da preberete članek Aleksandra Lucua na strani 15.v Nedeljskem dnevniku z dne 10.12.2014.pa Vam bo kaj še bolj jasno-ne da Vas podcenjujem,ampak želel sem Vas opozoriti tudi na ta članek.Lep pozdrav-skupaj smo močnejši.
Podravljen!
Hvala bogu,da se nekdo odloči in spelje nekaj proti državnemu terorizmu,ki ga nad nami izvajajo politiki in tisti,ki te marionete vodijo.Vsi vedo,da ima vsaka država mafijo pr nas pa to ne velja,pri nas ima mafija državo.
Vajeti tega pa vodijo sodišča,ki prilagajajo zakone tako,kakor jim pač paše,saj so tako tudi zapisani da so lahko mehka rokavica ali palica,če pa že zakon ni napisan tako pa je še malo morje podzakonskih aktov,ki to dovoljujejo.Potrebno bi bilo tudi spremeniti sodstvo in dati na tapeto tudi sodnike.
Spremeniti bi morali njihov trajen mandat v časovno določenega in da za odločitve,ki niso v skladu z zakonom tudi odgovarjajo,ne pa da imajo popolno imuniteto,
lp bogdan