Žica ob Kolpi-MI SMO PROTI
Stopite v stik z avtorjem peticije
BOŽIČ 2015 V KOSTELU
S stroji vojska, policaji, v tiho jutro pridivjali,
Kostel z žico so obdali, v tiho noč se odpeljali!
Drugi dan prišlo je pismo: varnost, mir, nam v njem želijo,
žico bodo napeljali, da lahko v miru spijo!
Se sprašujemo Kostelci, koga strah jih je v Ljubljani?
Celo večnost za življeneje, tu borimo se kar sami!
Še odmeva krik junakov, ki so padli v Roški jami,
žica zdaj je tu na bregu, kri krvnikov še je z nami!
Govorijo: Ta narava, mir in Kolpa..., tukaj je slovenska Švica!
Spet ostali bomo sami, zdaj obdaja nas še žica!
Obranili smo se Turkov, Lahov, komunistov,
zdaj z bodečo, ostro mrežo, branite nas, od turistov!
Bruselj s severa pritiska, z juga spet nam islam bliska!
Se ne znajdejo v Ljubljani, stolčki majejo se sami!
A pokažemo vam mestne šleve, da Kostelci nismo reve,
žico bomo dol pobrali, »center« z njo zavarovali!
Vlada spet bo mirno spala, v nedogled preučevala,
kaj bi lahko še storila, koga bo še ogradila!
»Teče Kupa sa krvava, po njej Harambaša plava«!
Pesem je iz turških časov, danes spet bo, morda, prava!
Jože Jurkovič
zanima me recimo,kdo ti bo plačal,če se ti (bog ne daj) tvoj pes,mačka,otrok zavleče tja v mrežo in se poškoduje.upam da se ne bo nobenemu to pripetilo ampak vseeno.to so lahko resne poškodbe.briga njih.vso ograjo bi pobral pa jim jo pred parlament odpeljal.pa se naj obdajo z njo.me pa zanima če kdo ve,koliko migrantov je že prišlo čez Kolpo,na te mejne prehode?nobeden,kolikor vem.pa če so že morali dajati ograjo,bi dali navadno,3m visoko,pa naj bo zgoraj ta mreža.tako se ne vi nobeden razen tistih ki bi plezal čez,poškodoval.
Zaradi države,v kateri živim že 30 let in,ki bo ljudi počasi prpeljala do skupinskih samomorov !!!
To ne bo rešilo problema...
Sploh pa takale smrtonosna žica... Koliko živali se je že zapletlo in v hudih mukah umrlo?
Re: Re:
Rojen v Bosni, zelo dobro poznam Bosno, Črno goro tudi. Lepe so , zelo lepe ampak daleć za Slovenijo. Samo sem realen. Druga stvar je sentimenalnost.
NATO USTAVI VOJNO IN SE BO HUMANITARNA KATASTROFA BEGUNCEV USTAVIL. DOKLER SE TO NE DELA SO BEGUNCI DOBRODOŠLI!
A. Ž.
Re: jaz pa ne med muslimaniRe:
#190: - jaz pa ne med muslimaniRe:
Sorci, kaj so ti muslimani naredili?! A ce bi Amerikanci prihajali, bi blo pa v redu?! Haloo - tu gre za ograjo!
V osrčju stare celine so ustvarjeni idealni pogoji, da se Pohodu ob žici okupirane Ljubljane nemudoma pridruži Pohod ob žici "svobodne" Evrope. Skupni slovensko-madžarski pobudi se te dni pridružuje tudi Avstrija.
| This discussion has been closed. |