Za vsestranski razvoj slovenskega jezika
Stopite v stik z avtorjem peticije
Slovenščina ne bo izumrla zaradi uporabe slenga, temveč zaradi takih idej kot je ta.
Slovenski jezik je treba varovati, ga razvijati in spoštovati! Nikjer po svetu slovenski jezik ne bi uporabljali na fakulteti kot uradni jezik za predavanje.
Z vsem spoštovanjem do znanstvenikov, odličnosti in znanja - na osnovi grenkih izkušenj gospodarske »samostojnosti« slovenskega naroda upravičeno dvomim v zgolj dobronamernost poenostavljanja. "Komodnost" (nove zakonodaje) pravi odličnosti ni v čast.
Re: Re: Re: Dobronamerna peticija ... a ozkogledna
#273: - Re: Re: Dobronamerna peticija ... a ozkogledna
Odličnost sotritve tujim študentom res nekoliko trpi, se pa zato domači počutijo spoštovani!
Če so se lahko črnci in Arabci, ki so prišli študirati še v času Juge naučili slovensko, se lahko tudi današnji tuji študenti! Janez Belina je zakon!
Terminologijo se da vzpostaviti tudi slovensko ob sodelovanju strokovnjakov in slovenistov!
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Lep pozdrav!
Fr. Krnjak
V šole angleščino, v cerkve latinščino...
Mar se bomo spet morali boriti za svoj jezik, kot pred leti? Ljudje
Božji, ali ne veste, kaj to pomeni? Kdo ima pravico v imenu ljudstva zasužniti tudi naš jezik? Jočem! Jočem v imenu vseh, ki so toliko pretrpeli in umrli za svoj jezik. Kaj delate moji Domovini SLOVENIJI?
Jožica Perenič
Polona Mohor
Brez dvoma PROTI noveli zakona! Predlog je sramota za našo državo in čisto navadno hlapčevstvo!
Če tujec želi študirati v Sloveniji, naj se nauči slovenskega jezika, če pa hoče študij v angleščini, naj gre v angleško govorečo državo ali državo, ki to omogoča! Pika!
| This discussion has been closed. |
Del delovne dobe sem bil zaposlen kot redni profesor na Univerzi Ljubljana in me je prizadelo prizadevanje nekaterih kolegov, ki so se trudili za uvedbo angleščine kot učnega jezika na slovenskih univerzah. Češ, da bo s tem študij pridobil na kakovosti in prepoznavnosti v svetu.
Mnenja sem, da moramo spoštovati ustavo, ki govori o uradnem jeziku na območju Slovenije, ob lokalno priznanima italijanščini in madžarščini ter ohranjati slovenski jezik kot pomemben del narodove identitete oziroma kulturne dediščine.
Namen v okviru izmenjav študentov je bilo tudi spoznavanje jezika gostitelja ter njegove kulturne identitete, kar pomeni osebno bogatitev in širitev obzorja gostujočih študentov.
Red. prof. mag. Ivan Bogovčič, v pokoju