Peticija za odpravo državnega financiranja rimskokatoliške cerkve
Stopite v stik z avtorjem peticije
Podpisujem, ker je naša država sekularna (vsaj bila je in tako je tudi prav, če pa ne, pa zahtevam enako obravnavo vseh drugih ver kot so protestanti, kalvinci, baptisti, pravoslavni, židje,....). Zgodovinsko gledano je res katoliška vera najbolj razširjena in zaradi mene tako tudi ostane, ne more pa se preko političnih sistemov infiltrirati in tretirati drugače kot druge vere. Sploh pa se sprašujem od kdaj in od kod premoženje katoliški cerkvi...zadnje dni je znova v ospredju zgodba o grabežljivosti RKC pri denacionalizacijah premoženja, ki ga je cerkev že enkrat prodala, zdaj pa gratis dobila nazaj in bo še dodatno tožila za zamude (izgubljene dobičke). Ali je to normalno, logično, se noben ne upa vprašati? Res postajamo dežela tepcev, sužnjev klik/držav in multinacionalk ter predvsem telebanov (ne talibanov, vsaj zaenkrat). Torej "bog nam pomagaj", ker je RKC ena najmočnejših multinacionalk (a je nihče ne osporava, pa bi jo morali kot CETA/TTIP in ISDS) in v zgodovini je imela svoje "economic hitmen-e", v obliki križarjev in blagoslova modre krvi...torej nič drugače kot v kapitalizmu današnjega časa-zanimivo, a očitno še ne preživeto.
RKC uničuje Slovenijo
RKC je največji grabežljivec in škodljivec v naši državi. Ni tajkuna, ki bi si toliko slovenskih dobrin prisvojil, kot RKC. Poleg finančnega molzenja države, pa si ta nemoralna združba tudi dovoli na vsakem koraku izražati svoje neizmerno sovraštvo in prezir do žensk. Sprevrženo je, da moramo financirati RKC tudi vsi tisti državljani, katerim se to društvo najhujših šovinistov, ženskomrzcev, homofobov, pedofilov in izkoriščevalcev gnusi.
Me zanima, koliko bi jih bilo pripravljenih plačati. Pri tem mislim predvsem na tiste, ki imajo debelo denarnico. ALI NI CERKEV LOČENA OD DRŽAVE?!
, ki NIKOLI ni bila skromna. Ona pač deluje po načelu "ne glejte me, poslušajte me!" Nič nimam proti njihovim šolam. Naj jih imajo, naj imajo v njih verouk in naj v njih vzgajajo v tem duhu otroke, če si otroci in njihovi starši to želijo. Vendar pa naj se financirajo iz lastnih sredstev. Mi imamo javne šole in so za nas v redu. Ne mislim kot davkoplačevalec plačevati njihove želje, posebno še kot ateist.
| This discussion has been closed. |