Mi nismo NATO – mi smo SLOVENIJA. Slovenija naj po vzoru sosednje AVSTRIJE in bližnje ŠVICE postane NEVTRALNA DRŽAVA!

Mi nismo NATO – mi smo SLOVENIJA. Slovenija naj po vzoru sosednje AVSTRIJE in bližnje ŠVICE postane NEVTRALNA DRŽAVA! / Obvestila / Danes Grenlandija, jutri Ukrajina. Slovenski fantje ne bodo umirali na tujih tleh za tuje interese, ne za NATO, ne za kogarkoli drugega. / Komentarji

Anonymous

2026-01-19 03:51

Tukaj ne gre več za NATO. Zdi se, da so NATO-u šteti "dnevi". Mislim, da je bolj, veliko bolj pomembno, da Slovenija, skupaj z ostalimi državami, članicami EU tvori svojo obrambno sposobnost in predvsem, da se skupaj z EU opira na lastne sile. Hkrati je smiselno, da organizira tudi lastno industrijo vojaške tehnike, saj s tem sama sebi zagotavlja varnost pred vdorom v lastne sisteme od zunaj. Namreč, nihče ne ve, ali tuja tehnologija ne vsebuje znotraj same sebe integriran podsistem, ki bi po določenem protokolu zagnal algoritem, ki bi v primeru agresije s strani države od koder izvira, mogel sabotirati samega sebe. Zato je ključno, da EU začne skrbeti sama zase. Imamo človeški potencial, pa tudi znanje in smo tehnološko sposobni organizirati lastno proizvodnjo strateške vojaške tehnike, ki bi v svojem delovanju lahko jamčila zanesljivost. Zagotovo pa naj EU ne sodeluje v avanturah drugih držav, ki želijo z vojaško silo uveljavljati svoj vpliv v svetu, temveč svojo vojaško sposobnost usmeri zgolj v zagotavljanje lastne obrambne varnosti pred ambicijami drugih morebitnih vojaških velesil. Živimo namreč v času, ko se tuje države več ne osvaja z vojaško silo, temveč z ekonomsko silo. To je seveda zgolj moje skromno mnenje in razmišljanje.

Plačilo oglaševanja

Peticija.online bo oglaševal to peticijo 3000 osebam.

Izvedite več ...