Mi nismo NATO – mi smo SLOVENIJA. Slovenija naj po vzoru sosednje AVSTRIJE in bližnje ŠVICE postane NEVTRALNA DRŽAVA!

Mi nismo NATO – mi smo SLOVENIJA. Slovenija naj po vzoru sosednje AVSTRIJE in bližnje ŠVICE postane NEVTRALNA DRŽAVA! / Obvestila / Edina pametna pot za Slovenijo v tem hujskaškem svetu je nevtralna pot / Komentarji

Gost

2025-12-26 17:37

Nikakor se ne strinjam. Rusija ima skupaj okoli 150 mio prebivalcev, EU pa menda skoraj 500mio prebivalcev. EU ima vsaj eno jedrsko silo in skoraj zagotovo lahko zaradi svojega geostrateškega položaja računa tudi na Anglijo (v primeru napada Rusije), sicer prav tako jedrske sile, če že ne more na ZDA, tako da ocenjujem da napad na EU sploh ni realna opcija in verjetno z njo niti Rusija ne računa. Da bi vpletli v spopade Kitajsko je malo verjetno, ker Kitajska v morebitni vojni lahko ogromno izgubi in se, kljub morebitni vojaški zmagi, zopet vrne desetletja nazaj v preteklost. Namreč njihov gospodarski razvoj temelji na trgovini, ne pa na vojnah v katere bi se vpletali in s tem izgubili ogromen potrošniški potencial. Skratka nerealno je pričakovati kakršenkoli napad od koderkoli, dokler imamo svoje jedrsko orožje, pa tudi sicer sodobni vojaški spopadi ne bi bili takšni kot jih danes vidimo v Ukrajini in kot so ti zaznamovali 20 stoletje. Moje mnenje je torej, da je vojaška ogroženost EU minimalna in da vsa propaganda v resnici služi obnovitvi ali vsaj ohranitvi industrije in ekonomije, ki je padala v recesijo. Mislim, da je ključno, da EU še naprej razvija predvsem maksimalno energetsko neodvisnost in da tehnologijo in tehnološke procese podreja tej vrsti nadaljnega razvoja. Prej ko slej bodo po zelenih tehnologijah začeli povpraševati vsi, ker ta zagotavlja konkurenčne prednosti bolj kot odvisnost od ostalih vrst energentov izpolnjevanju na predvsem zagotavlja večjo zdravje ljudi, ki se zaradi demografskih trendov izrazito bolj starajo. Nekako si lahko predstavljam, da se bodo življenja ljudi na nek način vrnila v preteklost, namreč zaradi izrazitega tehnološkega napredka se bomo ljudje zopet bolj povezali z naravo in se trudili zagotavljati čistost naravnega okolja in habitat mnogih živali, ki danes zaradi agresivne politike poseljevanja izgubljajo svoj prostor pod soncem. Nujno bo torej vzpostaviti vzajemnost spoštovanja in sobivanja z naravo. No, zgolj moje skromno mnenje in razmišljanje.

Plačilo oglaševanja

Peticija.online bo oglaševal to peticijo 3000 osebam.

Izvedite več ...